VIJF TIPS VOOR EEN TRIP NA DE LOCKDOWN

Dé vraag die iedereen zich op dit moment stelt; “Wanneer mogen we terug buitenkomen?” Helaas heeft (nog) niemand daar het antwoord op. We zullen het even moeten uitzitten. Nu ben ik niet het type persoon dat bij de pakken blijft neerzitten. Ik vind dat deze situatie ons niet mag tegenhouden om (weg) te dromen naar een volgende trip. In ieder geval hebben sommigen onder ons nu wat extra tijd om dit nog beter voor te bereiden!

Ik geef je graag vijf tips om binnenkort een leuke uitstap te organiseren.

  1. Kies zorgvuldig je gezelschap

Het lijkt eenvoudig maar dit is niet te onderschatten. Het is toch erg handig om (deels) dezelfde interesse te hebben. Pols eens bij potentiële reisgenoten wat ze graag doen en waar ze graag naartoe willen gaan. Als je het ergens eens over moet zijn, is het wel de bestemming én wat je graag doet. Ben jij een cultuurliefhebber of ben je eerder een shopaholic? Het kan natuurlijk ook dat je een combinatie bent van beiden. Er is hier trouwens geen verkeerd antwoord. De match tussen jou en je gezelschap is hier van groot belang. 

  1. Bepaal je bestemming  

Wil je een verre reis maken? Of blijf je liever in eigen land? De mogelijkheden zijn eindeloos. Dat geeft soms wat keuzestress. We moeten het ook niet altijd te ver gaan zoeken. Wist je dat er in ons eigen land ook prachtige plekjes zijn? Neem eens een kijkje op toeristische websites, hun Instagram account of schrijf je eens in op enkele nieuwsbrieven. Laat je inspireren of hoor eens bij vrienden en familie wat ze aanraden. Dat maakt het een stuk makkelijker om te kiezen!

  1. Maak een planning, maar plan niet te veel

Bedenk wat je graag wil doen en maak hier al eens een lijstje van. Maak nadien een planning per dag zodat je op het moment zelf zo weinig mogelijk kostbare tijd verliest. Hier is Google Maps alweer een ideaal hulpmiddel. Het is erg handig om op voorhand te weten wat je allemaal kan doen (check openingsuren) en hoe ver alles van elkaar ligt. Uiteraard dien je ook ruimte te houden voor spontane ideeën. Wie weet komen jullie wel iemand tegen? Of is er een leuke activiteit waar jullie zelf nog niet aan gedacht hebben. Dus hou je planning bij de hand, maar je kan hier zeker van afwijken. 

  1. Kies je vervoermiddel + Google Maps

Ga je erop uit met de auto? Of ga je met het openbaar vervoer? Ik maak mijn eigen planning trouwens steeds met Google Maps. In de stad is het handig om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Leuk weetje: Wist je dat je tot wel negentig procent CO2-uitstoot kan besparen door met de trein te reizen?  #duurzaamreizen Hierdoor kan je trouwens ook wat besparen op de parking. Dat wil zeggen; meer budget over om te gaan shoppen.

  1. Hotel, B&B of vakantiewoning?

Verblijf je liever in een hotel? Of ben je meer fan van een B&B? Heb je ondersteuning of lichte zorg nodig? Dan kan je sinds kort terecht bij www.tabanaa.com. Dat is een boekingssite waar ze alle types hotels, B&B’s & vakantiewoningen op eigen bodem aanbieden voor die gasten die net iets meer voorbereiding nodig hebben om op uitstap te gaan. Denk maar aan senioren, personen met een voedsel intolerantie, personen die lichte verpleegkundige zorgen nodig hebben, enz. Tabanaa zorgt er zelfs voor dat de thuisverpleegsters naar jouw hotelkamer komen! Neem zeker een kijkje op de website en laat je inspireren!